Category Archives: Avtomobili

gumijasti tepihi za avto

Kakšna vrsta tepihov je najprimernejša za avtomobile?

Če notranjost avtomobila ni opremljena, tako kot se spodobi, se v njem zagotovo ne počutimo dovolj udobno in prijetno. Prav tako nam nekateri dodatki v vozilu omogočajo, da je vožnja tudi bolj varna. Med pomembnejšo avto opremo v notranjosti prištevamo tudi preproge ali tepihe.

Ko izbiramo nove avtomobilske tepihe, seveda ne moremo mimo tega, da trg ponuja najrazličnejše tipe. Zelo priljubljeni so gumijasti tepihi za avto, kar se posebej pokaže v zimskem oziroma hladnejšem delu leta.

Continue reading…
kompresor klime

Kompresor klime kot ključni del hladilnega sistema za avto

Ustrezna temperatura v potniški kabini vozila ne vpliva samo na udobje vožnje, pač pa tudi na samo varnost. Temperatura namreč vpliva tudi na pozornost voznika, kar je ključnega pomena za fokusirano vožnjo. Pri tem imajo pomembno vlogo hladilni sistemi za avto, del katerega je tudi kompresor klime

Kompresor klime je poleg hladilnika, kondenzatorja, sušilca zraka ter izparilnika klime eden izmed sestavnih elementov sistema klimatske naprave. Omogoča zagotavljanje hladnega zraka v notranjost vozila, s tem pa vpliva na ustrezno temperaturo med vožnjo. Deli hladilnega sistema vozila morajo brezhibno delovati, zato je potrebno redno vzdrževanje ter preverjanje samega delovanja.

Continue reading…
Sedežne prevleke za avto

Kaj morate vedeti pri izbiri novih avto sedežnih prevlek?

Sedežne prevleke za avto predstavljajo izvrstno zaščito pred umazanijo, obenem pa nam takšen dodatek za avto lahko omogoči še personalizacijo vozila.

Kadar govorimo o zaščiti našega avtomobila, seveda najprej pomislimo na zunanje dele vozila. Pri tem pa pogosto pozabljamo, da je tudi notranjost avta potrebno primerno zaščititi oziroma opremiti. Dodatki za notranjost vozila avtu lahko dajo unikaten videz. Za to lahko seveda v veliki meri poskrbijo tudi sedežne prevleke za avto.

Continue reading…
elektronske naprave za avto

Elektronske naprave za avto – varno in udobno do cilja

Sodobno vozilo se v svojih zmogljivostih, funkcijah in udobju, ki ga omogoča, razlikuje od avtomobilov v preteklosti. Vse omenjeno omogoča razvoj sodobne tehnologije – elektronske naprave za avto namreč izboljšajo uporabnost vozila. Udobje nadgrajujeta avto radio in avto akustika – vožnja ob prijetni glasbeni spremljavi je lahkotnejša, pot pa mine hitreje.

Elektronske naprave za avto so vsekakor nepogrešljiv del dodatne opreme vozila. Naših življenj si ne znamo več predstavljati brez uporabe mobilnega telefona, zato je izjemno uporaben tudi USB polnilec telefona za avto, s katerim lahko poskrbimo za polne baterije naših elektronskih naprav, prav tako pa je za varno vožnjo ključen nosilec za telefon za avto. Ta omogoča prostoročno uporabo telefona tudi med vožnjo. 

Continue reading…
dvigalka za avto

Zakaj je dvigalka za avto obvezna oprema v vašem vozilu?

Če se do sedaj še niste znašli v situaciji, ko bi morali zamenjati gumo na vašem vozilu, potem bi lahko rekli, da ste med redkimi srečneži. S predrto oziroma prazno gumo se je v svoji vozniški karieri srečalo že veliko voznikov in v vseh primerih je bila dvigalka za avto nepogrešljiv pripomoček pri menjavi gume. Ali vas zanima, zakaj?

Kot že ime pove, je dvigalka za avto posebna dvižna naprava, ki nam omogoča lažje dvigovanje težkih bremen, kot je na primer avto. Napravo najdemo pri vseh vulkanizerjih, avtomehanikih in tudi v številnih domačih delavnicah, poleg tega pa je tudi obvezna oprema vsakega avtomobila. zato jo je potrebno imeti vedno v avtu, podobno kot rezervno gumo, prvo pomoč, varnostni trikotnik in drugo opremo.

Continue reading…

Tepihi za avto so odlična zaščita pred različnimi nevšečnostmi

V avtomobile je treba namestiti tudi primerne tepihe oziroma preproge, če se želimo izogniti najrazličnejšim nevšečnostim, kot so voda, listje, blato. Takšna avtomobilska zaščita namreč predstavlja daleč najlažji način, da preprečujemo nesnago, ki jo povzročamo na tleh avta.

Najboljša avto zaščita so verjetno gumi tepihi, ki so izdelani iz odličnih materialov. Omogočajo zelo preprosto čiščenje, ker so vodoodporni in povsem nedrseči. Gumijaste preproge za avto seveda prinašajo še druge številne prednosti. Med vožnjo se denimo ne premikajo.

Continue reading…
Folije za avto

Zaščitne nalepke za avto

Zaščitne nalepke za avto

Veliko voznikov se ne zaveda, da je njihov jekleni konjiček izpostavljen več kot sto različnim nevarnostim vsak dan. Leteči kamenčki, robniki, padajoče veje, UV žarki in podobno lahko pustijo poškodbe na karoseriji, odbijačih in drugih delih našega vozila. Zaščitne nalepke za avto so narejene za preprečevanje fizične obrabe različnih materialov. Namestiti jih je mogoče na karoserijo, znotraj kabine in drugam po ter v vozilu. Uporablja jih vedno več voznikov, saj predstavljajo izredno cenovno ugodno in učinkovito rešitev za preprečevanje različnih poškodb, ki nastanejo kot posledica vsakodnevno uporabe osebnega ali tovornega vozila.…

Avtomobilski nosilci za kolesa

Avtomobilski nosilci za preprosto in varno prevažanje koles

Kolesarjenje velja za enega od najbolj priljubljenih športov. Veliko vas je, ki ne kolesarite zgolj na kratke razdalje, temveč se s kolesom radi odpeljete tudi na daljše ture. Še več: kolo pogosto vzamete tudi s seboj na krajši izlet ali na počitnice. V tem primeru vam lahko izjemno dobro koristijo avtomobilski nosilci za kolesa.

Izbirate lahko med različnimi vrstami nosilcev za kolesa za avto. Med najbolj priljubljenimi pa so zagotovo strešni nosilci za avto. Omogoča torej preprosto in hitro nameščenje koles na streho vozila. To pa omogoča precej lažji dostop do prtljažnega prostora.

Continue reading…
Prestavna ročica za avto

Vse funkcije avtomobilske prestavne ročice

Prestavna ročica za avto predstavlja obvezen del opreme vsakega vozila. Njena ključna naloga je omogočanje menjavanja prestav avta. S tem pa lahko na čim bolj učinkovit način deluje motor vozila. Na takšen obvezen del opreme lahko naletite v avtih s samodejnim menjalnikom, prav tako v avtih z ročnim menjalnikom. Tudi to je dokaz, da gre za nepogrešljiv avto del.

Na prvi pogled se za mnoge zdi, da je prestavna ročica za avto samo nek estetsko dodatek v notranjosti vozila, vendar gre torej za sila pomemben element avto opreme. Brez nje vožnja avtomobila sploh ne bi bila možna. Praviloma je takšna ročica nameščena med sprednjima sedežema vozila, na njenem vrhu pa je označen vzorec prestavljanja. To je koristno za voznika, saj mu pokaže, v katero smer mora element premikati pri izbiri določene prestave.

Continue reading…
avtomobilski blatniki

Ključne naloge, ki jih imajo avtomobilski blatniki in druge komponente

Zunanjost oziroma ohišje avtomobila je sestavljeno iz številnih komponent. Vsaka izmed njih ima eno ali več specifičnih nalog. Pogosto ne posvečamo pozornosti nalogam, ki jih imajo avtomobilski blatniki, saj niso na prvi pogled prav nič zanimivi. V resnici pa omogočajo našemu vozilu varno in učinkovito vožnjo. Obenem nas in druge udeležence v prometu varujejo pred poškodbami, ki jih povzročajo leteči predmeti, ki jih kolesa avta ponesejo v zrak. Ker so z njimi opremljena vsa današnja vozila, je zelo dobro, da poznamo njihove glavne naloge, ki jih opravljajo.

Continue reading…
1 2 3 6