Category Archives: Avtomobili

Tepihi za avto so odlična zaščita pred različnimi nevšečnostmi

V avtomobile je treba namestiti tudi primerne tepihe oziroma preproge, če se želimo izogniti najrazličnejšim nevšečnostim, kot so voda, listje, blato. Takšna avtomobilska zaščita namreč predstavlja daleč najlažji način, da preprečujemo nesnago, ki jo povzročamo na tleh avta.

Najboljša avto zaščita so verjetno gumi tepihi, ki so izdelani iz odličnih materialov. Omogočajo zelo preprosto čiščenje, ker so vodoodporni in povsem nedrseči. Gumijaste preproge za avto seveda prinašajo še druge številne prednosti. Med vožnjo se denimo ne premikajo.

Continue reading…
Folije za avto

Zaščitne nalepke za avto

Zaščitne nalepke za avto

Veliko voznikov se ne zaveda, da je njihov jekleni konjiček izpostavljen več kot sto različnim nevarnostim vsak dan. Leteči kamenčki, robniki, padajoče veje, UV žarki in podobno lahko pustijo poškodbe na karoseriji, odbijačih in drugih delih našega vozila. Zaščitne nalepke za avto so narejene za preprečevanje fizične obrabe različnih materialov. Namestiti jih je mogoče na karoserijo, znotraj kabine in drugam po ter v vozilu. Uporablja jih vedno več voznikov, saj predstavljajo izredno cenovno ugodno in učinkovito rešitev za preprečevanje različnih poškodb, ki nastanejo kot posledica vsakodnevno uporabe osebnega ali tovornega vozila.…

Avtomobilski nosilci za kolesa

Avtomobilski nosilci za preprosto in varno prevažanje koles

Kolesarjenje velja za enega od najbolj priljubljenih športov. Veliko vas je, ki ne kolesarite zgolj na kratke razdalje, temveč se s kolesom radi odpeljete tudi na daljše ture. Še več: kolo pogosto vzamete tudi s seboj na krajši izlet ali na počitnice. V tem primeru vam lahko izjemno dobro koristijo avtomobilski nosilci za kolesa.

Izbirate lahko med različnimi vrstami nosilcev za kolesa za avto. Med najbolj priljubljenimi pa so zagotovo strešni nosilci za avto. Omogoča torej preprosto in hitro nameščenje koles na streho vozila. To pa omogoča precej lažji dostop do prtljažnega prostora.

Continue reading…
Prestavna ročica za avto

Vse funkcije avtomobilske prestavne ročice

Prestavna ročica za avto predstavlja obvezen del opreme vsakega vozila. Njena ključna naloga je omogočanje menjavanja prestav avta. S tem pa lahko na čim bolj učinkovit način deluje motor vozila. Na takšen obvezen del opreme lahko naletite v avtih s samodejnim menjalnikom, prav tako v avtih z ročnim menjalnikom. Tudi to je dokaz, da gre za nepogrešljiv avto del.

Na prvi pogled se za mnoge zdi, da je prestavna ročica za avto samo nek estetsko dodatek v notranjosti vozila, vendar gre torej za sila pomemben element avto opreme. Brez nje vožnja avtomobila sploh ne bi bila možna. Praviloma je takšna ročica nameščena med sprednjima sedežema vozila, na njenem vrhu pa je označen vzorec prestavljanja. To je koristno za voznika, saj mu pokaže, v katero smer mora element premikati pri izbiri določene prestave.

Continue reading…
avtomobilski blatniki

Ključne naloge, ki jih imajo avtomobilski blatniki in druge komponente

Zunanjost oziroma ohišje avtomobila je sestavljeno iz številnih komponent. Vsaka izmed njih ima eno ali več specifičnih nalog. Pogosto ne posvečamo pozornosti nalogam, ki jih imajo avtomobilski blatniki, saj niso na prvi pogled prav nič zanimivi. V resnici pa omogočajo našemu vozilu varno in učinkovito vožnjo. Obenem nas in druge udeležence v prometu varujejo pred poškodbami, ki jih povzročajo leteči predmeti, ki jih kolesa avta ponesejo v zrak. Ker so z njimi opremljena vsa današnja vozila, je zelo dobro, da poznamo njihove glavne naloge, ki jih opravljajo.

Continue reading…
motorna olja

Razlike med različnimi vrstami motornih olj

Ko izbiramo motorno olje, imamo na voljo kar nekaj različnih vrst. Motorna olja so lahko sintetična, polsintetična ali pa mineralna. Pogosto lahko zasledimo, da je sintetična vrsta daleč najbolj kakovostna. Pa je temu res tako? Na sploh v povezavi s tem obstaja kar nekaj dvomov, zato ni čudnega, da se mnenja o najboljši vrsti olja za motor lahko med seboj kar precej razlikujejo.

Kljub omenjenemu pa se lahko tudi že na podlagi lastnosti posamezne vrste motornega olja odločimo za najprimernejšega.

Continue reading…
Avtoelektrika za električne komponente v vozilu

Zakaj potrebujemo delujoč avtomobilski akumulator?

Veliko voznikov spregleda pomembnost dobro delujoče elektronike v svojem avtomobilu. To pa nam zagotavlja uporaba kakovostnih akumulatorjev oziroma baterij. Njihova naloga je, da skrbijo za reden in nemoten dotok električne energije vsem komponentam v našem vozilu. Sčasoma pa se, kot vsak avto del, tudi izrabijo, zato jih moramo zamenjati. Pomembno je, če se zavedamo, kdaj naše vozilo potrebuje zamenjavo omenjene komponente. V nasprotnem primeru se lahko znajdemo v situaciji, ko ne bomo mogli zagnati motorja v našem avtomobilu. Srečo je znake slabega delovanja mogoče hitro opaziti, če poznamo nekaj preprostih lastnosti in nalog tako rekoč glavne baterije v našem jeklenem konjičku.

Continue reading…
Pumpa za bencin za Suzuki Samurai

Čas za zamenjavo pumpe za bencin

Črpalka ali pumpa za gorivo je precej pomemben element vsakega vozila. Pravzaprav brez nje avtomobil sploh ne more delovati. Če je takšen del torej v okvari, lahko z vozilom naredite le še kakšen kilometer ali največ dva. Ko ugotovite, da je pumpa za bencin v okvari, takoj poiščite dovolj varno mesto za parkiranje ter ugasnite motor.

Glavna funkcija, ki jo ima pumpa za bencin, je učinkovito oskrbovanje motorja z bencinom oziroma gorivom iz posode za gorivo. Če se element pokvari, motor ne pridobi dovolj količine goriva za nemoteno delovanje.

Continue reading…
1 2 3 5