Category Archives: Avtomobili

Gumijaste preproge so enostavne za čiščenje

Zakaj so avtomobilske gumijaste preproge priljubljene tudi poleti

Tudi v poletnem času se rado zgodi, da v vozilo vstopamo z mokrimi obuvali. Zelo hitro nas namreč lahko ujame nepričakovana poletna nevihta ali pa se mokri vračamo domov s plaže. V avto tako prinesemo vodo, pesek in še drugo vrsto umazanije. Takšna nesnaga se lahko zelo hitro zažre v tekstilne preproge. Te pa postanejo idealno mesto za razvoj škodljivih bakterij. Te vsekakor ne povzročajo samo sila neprijetnega vonja, temveč zelo neugodno vplivajo tudi na naše zdravje. Ravno zato je izjemno priporočljivo, da se preproge iz tekstila redno čistijo. S tem namreč močno zmanjšate možnosti za razvoj bakterij.

Continue reading…
Destilirana voda za v avto

Destilirana voda in njena vloga v vozilu

Destilirana voda se neredko uporablja za hlajenje motorja. Cenovno je zelo ugodna. Tudi sicer je potrebno v skladu za redčenje koncentrata antifriza uporabiti destilirano vodo. Kupimo jo lahko tako v avtomobilski kot strojni trgovini.

Če pa boste razredčili koncentrat antifriza z vodo iz pipe, obstaja velika mera tveganja ne samo za zmanjšanje učinkovitosti dodatkov, temveč tudi za dodajanje mikrohranil v antifriz. To negativno deluje na delovanje motorja ter vodi v korozijo in še druge težave. Snovi, ki jih vsebuje navadna voda iz pipe, na primer klor, kalcij, magnezij, zamašijo majhne kanale v motorju, kar še zmanjšuje učinkovitost hlajenja.

Continue reading…

Strešni kovčki moderne in privlačne zasnove

Če radi pogosto potujete in na pot vzamete precej prtljage, v vozilu zanjo hitro zmanjka prostora. Prenasičeno vozilo s kup opreme pa pravzaprav niti ni varno, obenem se med vožnjo do cilja počutite sila neprijetno in neudobno. V takšnem primeru je strešni kovček odlična izbira, a le, če boste na trgu izbrali najustreznejšega za vaše potrebe ter seveda dovolj kakovostnega.

Continue reading…
Strešni nosilci morajo praviloma prenašati velike obremenitve

Nasveti za uporabo transportnih sistemov

Za pridobitev dodatnega shranjevalnega ter transportnega prostora v vašem avtu so strešni transportni sistemi odlična rešitev. Mednje, na primer, sodijo strešni prtljažniki in strešni nosilci ter drugi najrazličnejši dodatki. 

Za varno uporabo tovrstnih sistemov pa boste morali biti pozorni na nekatere pomembne dejavnike, kot so izbira ustreznega sistema, pravilno branje ter razumevanje navodil za nameščanje, pritrditev tovora.

Continue reading…

Različne vrste platišč za naš avtomobil

Dandanes imamo v ponudbi mnogo različnih avtomobilskih delov za nakup. Tako lahko izboljšamo izgled, zmogljivost ali pa dodamo funkcionalnost skoraj vsakemu vozilu. Včasih pa lahko z nekaj preprostimi izboljšavami popolnoma prenovimo izgled našega jeklenega konjička. Z jeklenimi platišči je hitro možno dodati prestiž in uglajen izgled našemu vozilu. Seveda pa lahko enako storimo z aluminijastimi platišči, ki so lahka in izredno vzdržljiva. V vsakem primeru so kolesa velik del celotnega izgleda našega avtomobila, neglede na njegov tip, letnik in model.

Continue reading…
Navaden klinasti jermen

Jermeni so ključni sestavni del vsakega avtomobila

V zadnjih nekaj desetletjih je avtomobilska industrija močno napredovala. Tako smo lahko priča vedno nižji porabi goriva, bolj učinkovitim motorjem in drugim izboljšavam. Starejši avtomobili so bili opremljeni z jermeni narejenimi iz usnja. Te so redno pokali pod stresom, kar je bilo izredno moteče. Današnja vozila pa uporabljajo klinasti jermen, ki poganja ključne komponente v predelu motorja. Z nakupom avto delov Silux pa zagotovimo, da bomo vedno uporabljali kvalitetne rezervne dele za naše vozilo.

Continue reading…

Varno prevažanje koles z avtomobilom

Kolo je odlična naprava za ohranjanje fizične kondicije. Poleg tega pa je zelo priročno sredstvo za potovanje, raziskovanje narave ter druženje z družino in prijatelji. Velikokrat pa se zgodi, da ga moramo z našim avtomobilom pripeljati na določeno lokacijo. To najlažje storimo, če imamo nosilec za kolesa nameščen na strehi, kljuki ali zadnjih vratih prtljažnika. Nekatera vozila imajo že nameščene strešne nosilce, kar omogoča prevažanje raznovrstne športne opreme in druge prtljage. V vsakem primeru pa lahko kupimo nosilec za skoraj vsako vozilo.

Continue reading…

Izbrati gumirane ali tekstilne preproge za avto

Avto tepihi v vozilu skorajda morajo biti. Poskrbijo namreč za zaščito tal vozila ter za njegovo lažje vzdrževanje. Pa tudi za to, da je avto na videz bolj urejen. Pri tem pa se krešejo mnenja o tem, ali je bolje izbrati gumirane ali tekstilne preproge za avto. Kateri material je boljši in kateri se bolje obnese na dolgi rok? Kakšne tepihe za avto izbrati, da bodo čim bolj zaščitili vaš avto in boste v njem lažje vzdrževali red? Kje kupiti najboljše gumirane ali tekstilne preproge za avto?

Continue reading…