Tepihi za avto so odlična zaščita pred različnimi nevšečnostmi

V avtomobile je treba namestiti tudi primerne tepihe oziroma preproge, če se želimo izogniti najrazličnejšim nevšečnostim, kot so voda, listje, blato. Takšna avtomobilska zaščita namreč predstavlja daleč najlažji način, da preprečujemo nesnago, ki jo povzročamo na tleh avta.

Najboljša avto zaščita so verjetno gumi tepihi, ki so izdelani iz odličnih materialov. Omogočajo zelo preprosto čiščenje, ker so vodoodporni in povsem nedrseči. Gumijaste preproge za avto seveda prinašajo še druge številne prednosti. Med vožnjo se denimo ne premikajo.

Največje prednosti originalnih avto tepihov

Dejstvo je, da so originalni gumi tepihi najboljša izbira, kar vedo povedati tudi vsi imetniki takšne zaščite. Originalne gumijaste preproge za avto se namreč povsem prilegajo, njihovo vzdrževanje je sila preprosto, izdelane pa so zgolj iz najbolj kakovostnih materialov.

Originalni gumi tepihi so torej pridobljeni s strani proizvajalca vozila. Posledično zagotovo vemo, da se bodo povsem prilegali, ker so bili načrtovani in oblikovani skupaj z avtom, in to že od samega začetka. Če se preproge v avtu ne bi povsem ujemale oziroma prilegale, kot je to pogosto pri neoriginalnih avto tepihih, bi vas med vožnjo takšna zaščita za tla avta lahko ovirala oziroma predstavljala nevarno vožnjo.

V praksi se je izkazalo, da so originalni gumi tepihi najboljša izbira, kar potrjujejo tudi zadovoljni imetniki takšne zaščite za svoja vozila.

Lastnosti kakovostnih gumijastih preprog za avte

Kakovostni gumi tepihi se ne gubajo in ne zvijajo. To jim zagotavlja utrjeni rob predpražnika, ki je nekoliko dvignjen. To seveda omogoča tudi dodatno zaščito. So povsem odporni na tekočine, vodo, olja ali na kar koli drugega.

Ker so gumijasti predpražniki izdelani po natančno določenih dimenzijah, se torej optimalno prilegajo vozilu. Zaradi protizdrsnega sloja zagotavljajo tudi večjo varnost med vožnjo. Izdelani so tako, da se ne premikajo in ne zvijajo ob robovih.

Avto preproge iz gume dobrodošle predvsem pozimi

Čeprav nekateri zaradi privlačnejšega videza raje morda prisegate na tekstilne preproge za avto, pa to verjetno obžalujete v hladnejšem delu leta oziroma v zimskem času, ko je na vidiku nekaj več mokrote.

Gumi preproge za vozila se namreč pozimi v primerjavi s tekstilnimi tepihi precej bolje obnesejo. Obenem jih je bistveno lažje očistiti.

Originalne gumijaste preproge za avto se popolnoma prilegajo notranjosti vozila, kar omogoča odlično zaščito tal.

Tekstilne preproge za avto privlačnega videza

Predstavljajte si, da bi se morali na vrat na nos odločiti za nove avtomobilske preproge. Pred vas bi postavili izjemno privlačne tekstilne preproge za avto, poleg njih pa nekoliko manj privlačne tepihe za avto iz gume. Kaj bi izbrali?

Verjetno bi pred izbiro najprej dobro pretehtali vse prednosti gumijastih pa tudi tekstilnih tepihov za avto. Šele nato bi se odločili za primerno izbiro. Odgovoren lastnik oziroma uporabnik avta zagotovo ne prisega zgolj na privlačen videz zaščitne avto opreme.

Dokup tekstilnih avto tepihov

Tekstilne preproge za avto je treba pogosto dokupiti, ker je večina tovarniških tepihov izdelanih iz gume. Tekstilni avto tepihi so lahko izvrsten dodatek k vsakemu avti, ker mu dodajo vsaj malce prestiža.

Čeprav tepihi za avto iz tekstila še vedno vaš jekleni konjiček ščitijo pred vlago in umazanijo, pa zagotovo niso tako zelo prilagodljivi kot so tepihi iz gume. Če redkokdaj umažete svoje vozilo, a bi še vedno radi imeli dovolj primerno zaščito za tla avta, potem so tekstilne preproge za avto zagotovo dobrodošla izbira.

V primerjavi z gumijastimi preprogami, so tekstilne preproge za avto bolj estetsko dovršene.

Značilnosti tekstilnih preprog za avte

V primerjavi z gumi tepihi so tekstilne preproge za avto bolj stilsko dovršene. Ponujajo vam lahko odličen izgled, vendar zgolj minimalistično zaščito pred umazanijo. Lahko se prilagodijo, da se bolje ujamejo z notranjostjo vozila.

Tekstilni tepihi za avte lahko nosijo logotipe različnih blagovnih znamk in so lahko posebej izdelana za luksuzna vozila.

Značilnosti avto gumijastih tepihov

Gumi tepihi za avte so izdelani predvsem za vlažna okolja, kjer je veliko blata, umazanije, snega. Prav tako so dobrodošla izbira za suha okolja, kjer je veliko kamenčkov v umazaniji in veliko prahu.

Gumi preproge za vozila se odlično obnesejo, če v avtu prevažate tudi svoje hišne ljubljenčke. Odporni so na vse vrste umazanije, omogočajo pa zelo preprosto čiščenje. Avto učinkovito ščitijo pred politjem pijač in pred hrano.

YouTube video

Tekstilni ali gumijasti avto tepihi?

Ne glede na to, ali vas bodo prepričali tekstilne preproge za avto ali pa gumijaste, je v prvi vrsti ključno, da vam takšna avto zaščita povsem ustreza. Če svoj jekleni konjiček uporabljate predvsem v družinske namene, so vsekakor gumijasti tepihi bistveno bolj priročna oziroma boljša izbira.

Za nekoliko bolj luksuzna vozila pa tudi za športne avte, ki se večji del vozijo po mestnih cestah, pa so bolj dobrodošla izbira tekstilni tepihi. Ti namreč ponujajo dodatni prestiž, ki lahko popestri notranjost vozila.

Iz iste kategorije: