Čelade LS2 in druga oprema za varno vožnjo motorja

Vsi začetniki vožnje motornega konjička imajo težave pri nakupu opreme. Vsak novinec ima omejen proračun, a želi vseeno kupiti kvalitetno opremo. Prek spleta lahko kupite veliko opreme, ki je cenovno ugodna in obenem zagotavlja najvišjo stopnjo varnosti. Pri nakupu na strani www.yogi.si lahko kupite vso moto opremo že za 700 EUR ali manj, ki vam bo dolgo služila. Čelado izberite od znamke LS2, ki garantira najvišjo stopnjo zaščite in udobja med vožnjo. Ostalo moto opremo pa izberite od podjetja iXS, ki izdeluje vse od podkap, dežnih jaken, moto rokavic do ledvičnih pasov in moto touring jaken.

Zaščite z LS2 čelado glavo in vrat

Čelada ni samo vizualno lepa motoristična oprema, temveč je namenjena tudi visoki stopnji zaščite glave in vratnih vretenc. Ob padcu že pri nizki hitrosti so namreč poškodbe glave lahko usodne. Prednost LS2 čelade je v tem, da je cenovno ugodna. Cena se giba od sto EUR navzgor. Cenovni razpon je odvisen od vseh vaših zahtev ter od predvidene hitrosti med vožnjo.  

Čelada
Čaka vas široka ponudba čelad za motoriste znamke LS2. Čelada ni samo vizualno lepa motoristična oprema, temveč je namenjena tudi visoki stopnji zaščite glave

Čelada za povprečnega voznika

Za povprečnega začetnika je odlična izbira model preklopne čelade v črni barvi. Taka čelada zagotavlja varnost in ugodje ter tudi omogoča namestitev različnih komunikacijskih naprav. Med vožnjo tako lahko poslušate glasbo, se pogovarjate po telefonu ali pa spremljate navodila GPS navigacije. Notranjost čelade LS2 je narejena iz odstranljive in snemljive podloge, ki je pralna v pralnem stroju. Podloga je tudi hipoalergena, kar zagotavlja dihanje med nošenjem čelade. Varnostno imajo LS2 čelade nameščeno t.i. Quick Release sistem zapenjanja, ki omogoča enostavno zapenjanje in odpenjanje čelade. Dodatno je pojačan tudi bradni del, kar je pomembno v primeru padca čez krmilo motorja.

Dodatne prednosti LS2 čelade za pogosto vožnjo

V primeru pogoste vožnje je pomembno, da podloga čelade diha in je zračna. Tako ne prihaja do prekomernega potenja med nošenjem, kar je posebej moteče v poletnih mesecih. Dodatno imajo LS2 čelade nameščeno tudi ventilacijo na kanalnih odprtinah ter na naglavnem, bradnem in izpustnem zračniku. Takšna cirkulacija zraka v čeladi preprečuje pretirano segrevanje in potenje. Vizir je narejen iz dvojnih vizirjev, kjer je en sončni vizir, ki preprečuje vstop premočne svetlobe skozi steklo ter morebitno zaslepitev zaradi odseva.  Vizir je tudi UV odporen in odporen proti praskam.

iXS moto oprema
Za povprečnega voznika je idealna izbira iXS moto opreme, kjer za ugodno ceno dobite izjemno kvalitetno opremo.

Druga oprema za varno vožnjo motorja

Poleg LS2 za varno vožnjo potrebujete tudi drugo kvalitetno motoristično opremo. Za povprečnega voznika je idealna izbira iXS moto opreme, kjer za ugodno ceno dobite izjemno kvalitetno opremo. Izberete lahko na primer:

  • kratke motoristične rokavice s posebno ojačitvijo na predelu dlani in prstov,
  • ledvični pas iXS z neodprena,
  • motoristično jakno iXS iz vodoodpornega materiala,
  • moto hlače s snemljivo termo podlogo,
  • urbane moto čevlje.
YouTube video

Kratke motoristične rokavice

Vodoodporne motoristične rokavice iXS iz kombinacije tkanine in kozjega usnja so namenjene pogostim avanturam na motorju.  Narejene so iz vodoodpornega in ojačanega materiala, ki zagotavljajo visoko stopnjo varnosti na motorju.  Imajo tudi dodatno membrano za boljšo cirkulacijo zraka. Dodatno imajo ojačano tkanino na dlaneh in predelih palcev. Raztegljivi material na prstih in zgornjem delu dlani pa omogoča enostaven oprijem krmila med vožnjo.

Motoristična hlače iXS
Motoristične hlače iXS morajo biti v slabem vremenu nujno narejeni iz vodoodpornega materiala

Ledvični pas iXS z neodprena

Ledvični pas iXS iz neoprena omogoča zaščito predela pasu in ledvic pred vremenskimi vplivi. Predvsem vas zaščiti pred vetrom in mrazom. Pas je zelo udoben in je enostaven za nošenje tudi več ur hkrati. 

Motoristična jakna  in hlače iz vodoodpornega materiala

Motoristična jakna in hlače iXS morajo biti v slabem vremenu nujno narejeni iz vodoodpornega materiala, ki preprečuje vstop vode do vašega telesa.  Vodoodporna jakna in hlače imata tudi snemljivo termo podlogo, kar omogoča nošenje v vseh vremenskih razmerah. Novi modeli moto jaken in hlač imajo več različnih žepov zunaj in znotraj jakne, kamor lahko spravite osebne dokumente in različne malenkosti. Vštite ima tudi ščitnike za kolena,  komolce in ramena, ki so nastavljivi po višini.

Urbani moto čevlji

Urbani moto iXS čevlji so namenjeni vsakodnevni vožnji. Odlično so zato, ker so tako podobni supergam, da jih ni potrebno po vožnji takoj zamenjati za drugo obutev. So tudi dodatno zaščiteni na področju gležnjev, pet in prstov, kar preprečuje poškodbe zaradi padca z motorja. Urbani iXS čevlji so narejeni iz nabuka in voskanega bombaža, kar omogoča dobro cirkulacijo zraka in preprečuje pregrevanje in potenje stopal. 

Preberite si še članek o moto kovčkih.

Preberite še Varnost in kakovost motokros opreme za prave navdušence je ključna za varnost motokrosista.

Iz iste kategorije: