Strešni kovčki moderne in privlačne zasnove

Če radi pogosto potujete in na pot vzamete precej prtljage, v vozilu zanjo hitro zmanjka prostora. Prenasičeno vozilo s kup opreme pa pravzaprav niti ni varno, obenem se med vožnjo do cilja počutite sila neprijetno in neudobno. V takšnem primeru je strešni kovček odlična izbira, a le, če boste na trgu izbrali najustreznejšega za vaše potrebe ter seveda dovolj kakovostnega.

Strešni kovček
A ne glede na to, ali si strešni kovček kupite ali najamete, je najpomembneje, da pred nakupom preverite njegovo varnost.

Strešni kovčki so dobrodošli tudi za najem. A izkušeni uporabniki vam bodo zagotovo svetovali, da je nakup kovčka bolj racionalna odločitev kot pa najem, še posebej, če veliko potujete. Obenem vam bodo povedali, da je najbolje posegati po strešnih kovčkih, ki se lahko odpirajo na obe strani ter imajo še cevne ključavnice, ki pozimi ne morejo zaledeneti.

Smiseln najem strešnega kovčka

Čeprav so strešni kovčki cenovno dovolj dostopni za vsakogar med vami, se je tu in tam vendarle bolje odločiti za najem kot pa za nakup. Če se na daljši dopust s svojimi najbližjimi z veliko prtljage odpravite le enkrat ali dvakrat na leto, je najem strešnega kovčka zagotovo veliko bolj smiseln.

V zadnjem času se je število izposojevalnic takšne opreme močno povečalo. To kaže vsekakor na to, da so cene najema strešnega kovčka postale ugodnejše. Najem lahko hitro uredite kar preko spleta. Če imate na primer že strešne nosilce, vas bo strešni kovček za najem za dva tedna stal med 60 in 80 evri.

Strešni kovček za avtomobil
Če se vam najem zaradi prepogoste uporabe ne splača, je bolje kupiti nov strešni kovček za avtomobil.

A ne glede na to, ali si strešni kovček kupite ali najamete, je najpomembneje, da pred nakupom preverite njegovo varnost. Vsi strešni kovčki še zdaleč niso povsem varni. Proizvajalci kupce včasih še vedno zavajajo, zato bodite pri izbiri blagovne znamke še toliko pozornejši.

Cena za nakup novega strešnega kovčka

Če se vam najem zaradi prepogoste uporabe ne splača, je bolje kupiti nov strešni kovček za avtomobil. Manjši in nekoliko bolj osnovno zasnovani strešni kovčki vas bodo stali približno 250 evrov. Če je vaša želja usmerjena k nekoliko bolj prestižnejšim in večjim kovčkom, boste morali zanj v povprečju odšteti 800 evrov.

YouTube video

Pri uporabi strešnega kovčka je dobro vedeti, da boste pokurili večjo količino goriva. Torej se vam ga na strehi ne splača imeti, ko ga ne uporabljate.

Kdaj so dobrodošli nosilci za kolesa

Kolesarjenje je že od nekdaj sila priljubljena športna dejavnost. V zadnjem času pa se marsikomu med vami zdi, da je na cestah že več ljubiteljev poganjanja koles kot pa kdaj koli poprej. Pri tem ne mislimo samo na mestne kolesarje, ki se s pomočjo kolesa v zgodnjih jutranjih urah poskušajo na prefinjen način izogniti zastojem na poti na delovno mesto. V mislih imamo tudi tiste, ki brez svojega kolesa ne zmorejo niti med dopustom.

Nosilci za kolesa
Cenovno dovolj dostopni nosilci za kolesa so vam na voljo v spletni prodajalni

V takšnem primeru je treba kolo ustrezno namestiti v vozilo. A ker gre za nekoliko večje sredstvo, je najbolje, da se ga namesti zunaj samega avtomobilskega prostora. Najverjetneje so nosilci za kolesa v takšnem primeru najboljša rešitev.

Izbira primernih nosilcev za kolesa

Če tudi vi radi kolesarite in vas je pričelo sila mikati, da bi kolo vzeli s seboj na dopust, so torej nosilci za kolesa obvezen nakup za vas. Na dopust se namreč najverjetneje ne odpravljate s kombijem ali katerim drugim večjim prevoznim sredstvom, v katerega kolo lahko na dovolj lahek način shranimo.

Nosilcev za kolo ne kupujete hitro in nepreudarno, čeprav jih potrebujete v najkrajšem možnem času. V takšnem primeru je najbolje, da se tokrat na dopust odpravite še brez koles in si raje vzemite dovolj časa za izbiro kakovostnih avtomobilskih nosilcev za kolesa. Pri tem vam naj pomagajo izkušeni prodajalci, na katere boste naleteli izključno samo v specializiranih prodajalnah z opremo za kolesarje.

Nameščanje nosilcev za kolesa

Enako kot je pomembno, kakšni bodo po kakovosti vaši nosilci za kolesa, je pomembno tudi to, na kakšen način boste nosilce nameščali na ustrezna mesta. Če se na takšno vrsto tehničnega dela ne spoznate ravno najbolje, poprosite prodajalca za pomoč. Ta vam bo morda priskrbel strokovnjaka, ki bo takoj po nakupu poskrbel za ustrezno nameščanje. Pri delu ga dobro opazujte, saj boste slej ko prej morali še sami poskrbeti za nameščanje še kakšnega drugega podobnega pripomočka za razvažanje večjih sredstev.

Cenovno dovolj dostopni nosilci za kolesa so vam na voljo v spletni prodajalni, kjer ponujajo izdelke uveljavljenih blagovnih znamk. Zanje je značilna tudi izjemo moderna in hkrati privlačna zasnova.

Iz iste kategorije: