Rabljeni viličar in cenovno ugodna ponudba

Pri nakupu viličarja gotovo ne želimo preveč zapraviti, a po drugi strani ne želimo tvegati z izbiro kakšne neustrezne naprave. Nenazadnje opravljamo zahtevno delo, ki mora biti opravljeno zanesljivo in varno, torej nimamo prostora za napake. A vseeno, cena novih viličarjev je zelo visoka in nakup težko upravičimo, sploh če poznamo druge opcije, med katerimi je tudi rabljeni viličar. Ne moremo mimo prednosti takšne ponudbe – cene so bistveno nižje, medtem ko je oprema še vedno prav tako prepričljiva. Kaj lahko se izkaže, da je najboljša rešitev prav nakup na trgu rabljene opreme!

A to ni edina možnost za tiste, ki iščejo cenovno ugodne ponudbe. Že res, da ima trg rabljene opreme širok nabor uporabnih izdelkov po nizki ceni, a včasih se za bolj atraktivno izkaže še cenejša ponudba – to je možnost najema viličarja, ki je seveda najboljša opcija za tiste, ki ne rabijo svoje lastne naprave. Z vidika cene je ta opcija neprekosljiva, ni pa primerna za vsakogar. Če ponudbo dobro poznamo, bomo uspeli glede na svoje potrebe izbrati najboljšo možno napravo.

V različnih okoljih, kjer se viličarji uporabljajo, cenimo nekatere skupne prioritete te opreme. Vedno pazimo na to, da bo delo z opremo varno in zanesljivo, ne glede na to, ali ga opravlja nov ali rabljeni viličar. Le tako lahko upravičimo nakup in stroške, sicer nam niti najboljši viličar ne bo kaj dosti koristil.

Rabljeni viličar v ponudbi zanesljivih trgovcev

Treba je priznati, da predstavljajo rabljeni viličarji nekoliko tvegano izbiro, če ne znamo preučiti vseh lastnosti vozila in ugotoviti, ali je naprava res dobro ohranjena in povsem pripravljena na zahtevno delo. Najbolj elegantno se tej zagati izognemo tako, da se osredotočimo na ponudbo zanesljivih trgovcev. Rabljeni viličar iz njihove ponudbe lahko izberemo brez pomislekov, saj bomo gotovo dobili kakovostno opremo, ki bo brez težav opravljala delo v skladišču, na gradbišču ali v drugem okolju.

Med trgovci so najbolj prepričljivi tisti, ki opravljajo servisiranje in vzdrževanje viličarjev. Ravno takšni strokovnjaki namreč znajo dobro poskrbeti za rabljeno opremo, jo pripraviti na uporabo in nato tudi vzdrževati, kar je nujno za zanesljivo delovanje na dolgi rok. To pomeni, da so rabljeni viličar zelo dobro pripravljeni in vredni zaupanja – ponujajo odlično priložnost za cenovno ugoden nakup, za svoj denar bomo gotovo dobili kar največ.

Rabljeni viličar lahko dobro deluje tudi v okoljih, kjer so zahteve zelo velike

Poleg tega ti trgovci običajno nudijo še dobrodošlo dodatno ponudbo. Že pred nakupom lahko opremo z njihovo pomočjo temeljito pregledamo, lahko jo tudi nadgradimo oziroma prilagodimo. Možno je koristiti storitve servisiranja in vzdrževanja na dolgi rok, prav tako servis za rabljeni viličar lahko dobavi nadomestne dele in drugo opremo.

Rabljeni viličar v primerjavi z najemom

Z vidika stroškov moramo rabljeni viličar gotovo primerjati z opcijami najema. Če želimo predvsem prihraniti, bo to namreč še bolj atraktivna možnost, a seveda ne pride v poštev za vsakega uporabnika oziroma kupca.

Največji adut je za najem viličarja cena, saj bodo stroški minimalni. Pričakujemo lahko bistveno nižjo ceno kot pri nakupu rabljenih viličarjev, sploh pa v primerjavi s ceno novih viličarjev. A seveda je najem viličarja povsem drugačna storitev in ne more dobro odgovoriti na potrebe zahtevnejših uporabnikov. Najem pride v poštev le, če nameravamo viličar uporabljati za krajši čas, če ne postanejo stroški hitro previsoki.

YouTube video

Točnega izračuna ne moremo opraviti, če ne poznamo specifične ponudbe, ima pa za najem viličarja cena običajno dosti opraviti z zmogljivostjo naprave in trajanjem najema. Ugodne ponudbe lahko izkoristimo za izposojo viličarja za kratek čas, tako da bomo z minimalnimi stroški opravili veliko dela. Še posebej pri kakšnem projektnem delu so to zelo ugodne rešitve. Lahko pa najem viličarja v nekaterih primerih koristimo tudi dlje časa, saj lahko točno izračunamo, kdaj bodo stroški najema presegli stroške nakupa. Morda je najem celo boljša izbira kot rabljeni viličar tudi za kakšne zahtevnejše uporabnike, ki želijo biti pri uporabi povsem svobodni, sploh če ponudba vključuje tudi vzdrževanje, servis in potrošni material.

Rabljen viličar ponuja zadovoljstvo na dolgi rok

Razlika je seveda v tem, da si rabljeni viličar dejansko lastimo, najem pa nam ne daje povsem prostih rok pri uporabi naprave. Tako bodo zahtevnejši uporabniki kljub višjim stroškom še vedno prisegali na nakup viličarja. Navsezadnje so rabljeni viličarji izredno prepričljivi in se lahko odlično obnesejo, če izberemo kakovostno napravo in zanjo dobro skrbimo.

Rabljeni viličar lahko uporabljamo za resno delo v pristanišču

Pogost pomislek je ta, da rabljeni viličar ne more zagotoviti dolgoročnega zadovoljstva in nima več dolge življenjske dobe. A to ni nujno res, saj gre za zmogljiv delovni stroj, ki verjetno pri uporabi nikoli ni bil podvržen silam, za katere je bil izdelan. Če uporabljamo viličar v skladu z omejitvami in navodili, ni razloga, da ne bo brezhibno deloval še dolga leta, če seveda za napravo sproti dobro skrbimo. Tako nakup na trgu rabljene opreme ni pretirano tveganje. Ponuja prihranek, ki ga ima rabljeni viličar v primerjavi z novim, poleg tega pa dobimo za svoj denar bistveno več kot pri najemu viličarja.

Iz iste kategorije: