Izbrati gumirane ali tekstilne preproge za avto

Avto tepihi v vozilu skorajda morajo biti. Poskrbijo namreč za zaščito tal vozila ter za njegovo lažje vzdrževanje. Pa tudi za to, da je avto na videz bolj urejen. Pri tem pa se krešejo mnenja o tem, ali je bolje izbrati gumirane ali tekstilne preproge za avto. Kateri material je boljši in kateri se bolje obnese na dolgi rok? Kakšne tepihe za avto izbrati, da bodo čim bolj zaščitili vaš avto in boste v njem lažje vzdrževali red? Kje kupiti najboljše gumirane ali tekstilne preproge za avto?

Tekstilne preproge za avto

Avto tepihi iz tekstila so vsekakor zelo uporabni, predvsem pa lepi. Tekstilne preproge za avto se odlično obnesejo v praksi, pri tem pa je zelo pomembno, iz kakšnega tekstila so izdelane. Nikar ne izberite najtanjšega materiala, ampak mora biti ta kompakten. Predvsem pa mora biti poskrbljeno, da se robovi takšnih avto tepihov ne vihajo. Za to poskrbijo dodatni čepi na spodnji strani, s katerimi se tekstilne preproge dobro pritrdi na tla. S tem se prepreči tako vihanje robov kot tudi premikanje tepiha, zaradi česar je vožnja veliko bolj prijetna in varna.

Gumirane preproge za avto

Eno od možnosti predstavljajo tudi gumirane preproge za avto. Nekateri prisegajo samo nanje, saj so nepremočljive in zelo dobro zadržijo vso umazanijo ter so enostavne za vzdrževanje. Drugi pa imajo veliko raje tekstilne preproge za avto, saj imajo z gumiranimi slabe izkušnje. A v resnici tudi med gumi tepihi za avto obstajajo velike razlike, pri čemer je pomembno predvsem to, iz kakšne gume so narejeni. Od tega je odvisno, kako boste z njimi zadovoljni na dolgi rok.

Izberite kakovostne avto tepihe

Ne glede na to, kakšne avto tepihe izberete oziroma iz katerega materiala so narejene, pa bodite pri nakupu pozorni na to, da so kakovostne. To pomeni, da ni vseeno, kakšne izberete. Poceni avto tepihi imajo morda res nizko ceno, a boste z njimi zagotovo manj zadovoljni, kot če izberete kakovostne. Za kakovostne gumirane ali tekstilne preproge je značilno:

  • da se odlično prilegajo,
  • so narejene iz kakovostnega materiala,
  • se ne vihajo in ne drsijo,
  • dobro zadržujejo vso umazanijo,
  • so enostavni za vzdrževanje.
YouTube video

Najboljša izbira so tipski tepihi za avto

Tipski avto tepihi so izdelani posebej za določen tip vozila. To pomeni, da je njihova oblika izdelana po meri. Zaradi tega se veliko bolje prilegajo kot drugi avto tepihi. Običajno so ti namreč pravokotne oblike ali se njihova oblika le približno prilega notranjosti vozila. Za tipske tepihe pa to ne drži, zato so najboljša rešitev za vse, ki želite poskrbeti za:

  • urejenost vozila,
  • enostavno vzdrževanje čistoče,
  • dobro prileganje,
  • to, da vas avtomobilski tepih nikakor ne ovira med vožnjo.

Zelo praktično je tudi korito prtljažnika

Večina avtomobilov ima pred sprednjimi in zadnjimi sedeži nameščene gumirane ali tekstilne preproge, le malokateri voznik avtomobila pa uporablja tudi korito prtljažnika. Vendar pa uporaba slednjega lahko znatno pripomore k lažjemu vzdrževanju in lepši urejenosti vozila. Korito prtljažnika namreč poskrbi za to, da je zaščiten tudi prtljažni prostor vozila. 

Če vanj namestite korito prtljažnika, bo vsa umazanija ostala na njem in se ne bo zažrla v dno prtljažnega prostora. Od tam jo je namreč veliko težje očistiti, potrebno je sesanje, predvsem pa je problem, če se v prtljažniku kaj polije. Madež je namreč težko očistiti oziroma je treba avto odpeljati na globinsko čiščenje, kar nikakor ni poceni. Korito prtljažnika lahko prepreči takšne težave. 

Korito prtljažnika za večji red v avtu

Zakaj se vam v avto splača namestiti korito prtljažnika? Glavna prednost, ki jo ima korito prtljažnika, je poleg tega, da popolnoma prikrije prtljažni prostor, tudi v tem, da ima dvignjene robove. Zaradi tega lahko korito prtljažnika prepreči tudi razlitje tekočine, prav tako pa prepreči tudi vsaki drugi umazaniji, da bi se zažrla v talno oblogo vašega vozila. 

Prav tako pa je korito prtljažnika zelo enostavno za čiščenje. Ko se na njem nabere umazanija, jo lahko preprosto stresete z njega. Seveda lahko uporabite tudi sesalec. Vsake toliko časa pa korito prtljažnika še umijete z milnico in osušite. Tako bo vaš avto vedno čist in urejen, zato pri nakupu avto tepihov za vaš avto v spletni trgovini withcar.si naročite še korito prtljažnika!

Iz iste kategorije: