Avto žarnice za avtomobile in več

Kadar potrebuješ žarnico za avtomobil, običajno ni težav, saj klasične avto žarnice prodajajo na vsaki bencinski črpalki. Sicer naj bi imeli vsi rezervne žarnice tudi v svoji rezervni opremi, a seveda je pogosto tako, da žarnico uporabimo, potem pa jo pozabimo zamenjati z novo – in tako komplet pogosto ni popoln.
Nekoliko drugače pa je, kadar so potrebne posebne žarnice oziroma žarometi. V tem primeru gre lahko za precej drage stvari, poleg tega pa jih tudi ne moreš kupiti na vsakem koraku – kar se je izkazalo na primer pri mojem službenem avtomobilu, ki ima ksenonske žaromete (a s tem se ne obremenjujem preveč, kajti avto je služben in torej njegovo vzdrževanje ter stroški zanj niso moja skrb).
Sam sem naletel na potrebo za posebne avto žarnice iz povsem drugega razloga. Pred časom sva namreč z bratom kupila star avtodom. Pravega »oldtimerja« oziroma starodobnika, ki sva si ga vedno želela. Seveda verjetno ni treba posebej poudarjati, da je potrebnega kar nekaj vzdrževanja (na srečo je brat mehanik) in tudi iskanja rezervnih delov, saj se za tako star avtomobil težko dobijo. Celo avto žarnice!
Če se brat ne bi nekoliko spoznal na stvari, se takšnega nakupa sam gotovo ne bi upal lotiti. A brat je iznajdljiv. Žarnice in še veliko drugih delov, ki jih je potrebno imeti na zalogi za vsak slučaj (na primer posebne varovalke) običajno poišče pri Silux.si, marsikateri del pa naroči tudi iz tujine – od mehanikov, ki so jih nakopičili tekom let, in jih sedaj rade volje prodajo, saj nimajo kaj početi z njimi.
Najin avtodom je sedaj popolnoma urejen in pripravljen za prvo pot. Pripravljeno imava vse, kar bi utegnila potrebovati, zdaj se morava le še opogumiti. Mojstrstvo lastnikov starodobnikov namreč pogosto ni v tem, da najdejo ali prave avto žarnice ali druge, še pomembnejše rezervne dele, temveč predvsem v tem, da so pripravljeni tudi nekoliko tvegati – se odpraviti na pot z zavestjo, da vozijo staro kripo, ki je bila morda v preteklosti že obsojena na propad. Kripo, ki je sicer obnovljena in mehanično menda popolnoma«zdrava«, a vendarle stara, torej tudi nepredvidljiva.
Zaželite nama srečo!
https://www.youtube.com/watch?v=ktcNWlY6ieE

Iz iste kategorije: