Tekstilni tepihi – menjava pred prodajo avtomobila?

Večkrat sem pred prodajo svojega avtomobila že razmišljal o tem, kaj bi se dalo storiti, da bi ga prodal hitreje in za večji znesek. In nazadnje sem vedno ugotovil, da obstaja kar nekaj majhnih trikov, ki mi lahko pri tem pomagajo. Najbolj pomemben je seveda videz avtomobila, kjer lahko sicer nekoliko slabšo ohranjenost precej dobro prikriješ, če poskrbiš, da je avtomobil čist. Dajati morate vtis, da si zanj dobro skrbel – torej mora biti zunaj opran in bleščeč, armaturka mora biti zbrisana, šipe brez pack, sedeži in tekstilni tepihi morajo biti posesani, kabina mora lepo dišati (a ne pretirano, saj je to takoj sumljivo) …S prodajo mojih avtomobilov torej gre, povsem drugače pa je z ženinim. Ker ji avto ne pomeni kaj dosti oziroma pravi, da je to zgolj prevozno sredstvo, s katerim se pelješ od točke A do točke B, je seveda precej bolj zanemarjen. Opere ga morda štirikrat na leto. Tekstilne preproge so vedno umazane, pa četudi ima preko njih ponavadi (vsaj pozimi) še avto preproge iz gume. Otroka pač v njenem avtomobilu nikoli ne sedita pri miru, tako kot znata v mojem, puščata v avtomobilu posmrkane robčke in papirčke od bonbonov, rišeta s prstom po šipah, kadar se te zarosijo … Ampak prav, saj je ženin avto, ne moj.
Kako ga torej dobro prodati? Najprej sem ženi naložil, da ga dobro opere in posesa. Tekstilni tepihi in obloge so se izkazali za precej problematične, saj je nekajkrat v avtu peljala tudi svojo najboljšo prijateljico z njenim psom vred – in ko se trde pasje dlake enkrat zapičijo v avto preproge, jih je pač težko odstraniti. Prav tako avto tepihi niso imuni na blato iz otroških čevljev, madeže soka in madež marmelade iz krofa … Raje bom kar prenehal naštevati, ampak dejstvo je, da so se sedeži dali (približno) očistiti, tekstilne preproge pa ne. Tako sem ženi moral nazadnje reči, naj pred prodajo raje poskrbi za nove, sicer so lahko prav avto tepihi tisti, zaradi katerih bo izgubila na ceni oziroma avta ne bo mogla prodati.
Seveda se ji je zdelo neumno, da bi kupovala nove stvari za avto, ki ga namerava prodati, a nazadnje je vendarle pristala, saj sva na spletu našla tekstilne avto preproge po precej ugodni ceni. In ko sva jih namestila v avtomobil, je bila naravnost presenečena – rekla je, da ji je žal, da jih ni zamenjala že prej, saj je njen avto zdaj videti popolnoma drugače, oziroma ni več zanemarjen.
https://www.youtube.com/watch?v=EhTeStiMXzw

Iz iste kategorije: