Rabljeni ali novi nadomestni odbijači?

Marsikatera avtomobilska nezgoda je na srečo takšna, da je poškodovano zgolj vozilo, potniki pa jo odnesejo brez vsake praske. Še bolje pa je, če je tudi avto zgolj malo poškodovan. V manjših nezgodah in lažjih naletih so pogosto poškodovani zgolj odbijači, vsi drugi deli avtomobila (razen morda nosilcev za odbijače,), pa so povsem celi.Če bo popravilo krila zavarovalnica povzročitelja ali nameravamo koristiti kasko zavarovanje, potem odpeljemo avto k mehaniku, ki bo poskrbel, da bodo na njemu novi originalni odbijači. Kaj pa, kadar moramo škodo kriti sami in želimo, da bi odbijači stali čim manj? Na voljo imamo več možnosti.

Popravilo

odbijaci

Kadar so poškodbe majhne, je mogoče poškodovan odbijač enostavno zavariti in ponovno prebarvati. Takšno popravilo je hitro, največ dela pa je seveda s samim barvanjem – in tudi stroškov. Poskrbeti je treba, da se popravljeni odbijači v ničemer ne razlikujejo od novih.

Rabljeni odbijači

Poškodovana vozila se na spletu prodajajo tako v celoti kot po delih. Kadar najdete poškodovan avtomobil kot je vaš, vendar so odbijači celi, se pozanimajte, ali bi vam prodali dele, ki jih potrebujete. Pred tem seveda preverite, ali se poškodovani avtomobil povsem ujema z vašim glede na model in modelno leto. Rabljeni odbijači so običajno poceni, če so brez vsake poškodbe, pa morate poskrbeti zgolj za to, da se prebarvajo v barvo vašega vozila. Barvanje naj bo profesionalno – v komori za barvanje, da nebo sledi prahu, umazanije in podobno. Če boste imeli res veliko srečo, pa boste morda našli celo rabljene odbijače na avtu, ki se z vašim ujema tudi po barvi – zlasti, če se vam s popravilom ne mudi in imate voljo čakati na takšno priložnost.

Novi nadomestni odbijači

YouTube video

Popolna zamenjava delov z novimi ne pomeni, da so nujno potrebni originalni odbijači, ki jih dobite pri zastopniku za določeno znamko avtomobilov. Odločite se lahko tudi za rezervne dele za avto, ki so na voljo pri različnih ponudnikih novih, vendar ne originalnih delov. Odbijač je običajno pri njih na voljo v dveh različicah, v sivi oziroma črni (videz plastike) ali v surovi – to pomeni, da se morajo odbijači prebarvati z barvo, ki je enaka barvi karoserije.
Za katero od možnosti popravila se boste odločili, je vsekakor odvisno tako od vaših financ kot tudi volje in časa, predvsem pa tudi od tega, kako dobro se znajdete in kako uspešno najdete kontakte s področja avtoličarstva.

Iz iste kategorije: