Pumpa za bencin za Suzuki Samurai

Čas za zamenjavo pumpe za bencin

Črpalka ali pumpa za gorivo je precej pomemben element vsakega vozila. Pravzaprav brez nje avtomobil sploh ne more delovati. Če je takšen del torej v okvari, lahko z vozilom naredite le še kakšen kilometer ali največ dva. Ko ugotovite, da je pumpa za bencin v okvari, takoj poiščite dovolj varno mesto za parkiranje ter ugasnite motor.

Glavna funkcija, ki jo ima pumpa za bencin, je učinkovito oskrbovanje motorja z bencinom oziroma gorivom iz posode za gorivo. Če se element pokvari, motor ne pridobi dovolj količine goriva za nemoteno delovanje.

Tipični znaki okvare črpalke za gorivo

Kako pa pravzaprav vedeti, da je s pumpo za gorivo v avtomobilu nekaj narobe? Na to nas lahko opozori kar nekaj znakov. Avto se na primer noče prižgati ali pa ga do tega pripravimo zelo težko. Pri vžigu vozilo lahko spušča sila nenavadne zvoke. Občutek imamo, kot da ne bi dobilo dovolj goriva za sam zagon.

Pumpa za bencin za Opel Corsa
Eden izmed znakov da pumpa za bencin ne deluje pravilno je nenavaden zvok pri vžigu avtomobila

Eden od tipičnih znakov za okvaro omenjenega dela je tudi to, da se avto med vožnjo kar ugasne. To pa zato, ker ne dobi dovolj goriva za vožnjo.

Preverjanje delovanja črpalke goriva

Prav vsak uporabnik vozila bi moral biti prav tako seznanjen s tem, na kakšen način se lahko preveri, ali črpalka goriva sploh deluje. Vozilo se lahko neprimerno obnaša namreč zaradi številnih razlogov. Tako niti ne vemo, kateri avto del je pravzaprav v okvari. Še dobro, da lahko opravite kar domači test za ugotavljanje delovanja pumpe goriva.

YouTube video
Kako diagnosticirati in zamenjati črpalko za gorivo

Vozilo najprej postavite v garažo ali pa v kakšen drug primeren prostor. Ključ obrnite samo toliko, da se prižge armaturna plošča. Nikakor torej ne poskušajte vžgati motorja. Če ima vozilo električno črpalko ali pa sistem za vbrizgavanje goriva, se mora njun zvok slišati v obliki nežnega brenčanja ter v obliki klikanja. Če takšnega zvoka ne slišite, je treba nujno preveriti, ali sploh dovolj bencina pride do motorja. Sicer pa je najbolje, če vam pri tem pomaga kar strokovnjak.

Merilnik tlaka naznani menjavo pumpe za bencin

Mehanik lahko s pomočjo merilnika tlaka odkrije, ali je tlak v posodi za gorivo primeren ali pa manjši od zahtevanega. Če meritev odstopa od zahtevane, je velika verjetnost, da boste morali pumpo za gorivo zamenjati. Morda tudi kakšen drug avto del, ki je povezan z motorjem vozila oziroma z dovajanjem goriva.

Z avtodeli Silux tudi do bolj varne vožnje

Vsekakor pa pumpa za bencin ni edini avtodel, ki ga je treba kdaj zamenjati. Obstajajo namreč še številni drugi avtodeli. A še preden jih kupite na novo, je dobro, da preverite prav vse specializirane prodajalne s tovrstno opremo. Odličen ponudnik je na primer Silux, za katerega ste zagotovo že vsi slišali.

Katere avtodele vam ponuja Silux

Pri Siluxu so vam na voljo številni kakovostni pa tudi cenovno dostopni avtodeli. Ti so razvrščeni v različne kategorije. To so svetila, ogledala, karoserija, stekla, hladilni sistemi, podvozje ter pogon, motor, dodatna oprema.

Svetila Silux

Pri vseh vozilih imajo svetila zagotovo ključno vlogo, ker omogočajo varno vožnjo po temi ter seveda tudi v nekoliko bolj zahtevnih oziroma težjih pogojih. Obenem pa nas na primer lučke na armaturni plošči lahko opozarjajo na potencialne težave z našim vozilom. Ker imajo tovrstni deli za avto tako pomembno vlogo, so pri Siluxu poskrbeli, da so prav vsa svetila izjemno kakovostna, zato vas ne bodo pustila na cedilu.

Sprednje meglenke za avtomobil
V spletni trgovini Silux lahko kupite tudi meglenke ter ostala svetila za vaš avtomobil

Na voljo so žarometi oziroma prednje luči, pozicijske luči, smerniki, odsevniki, meglenke, zadnje luči, luči na tablicah.

Avto stekla

Že na zunaj so vozila videti, da so v resnici izdelana iz kovine pa tudi stekla. Na sploh so avto stekla zasnovana tako, da lahko odlično kljubujejo tudi zelo visokim temperaturam pa tudi zunanjim elementom. Obenem pa nam takšni avto deli omogočajo tudi prvovrstno zaščito pred vetrom. Ob tem seveda najprej pomislimo na vetrobranska stekla.

Za moderna avtomobilska stekla je na primer značilno, da se ob trčenju razbijejo v zelo drobne koščke. Ti pa niso tako nevarni kot večji kosi stekla.

Avtomobilska karoserija

Prav tako je Silux poznan po odlični avto karoseriji. V večjem delu so takšni avtodeli sestavljeni iz vidnih elementov. Ob tem imamo na primer v mislih pokrov motorja, blatnike, odbijače, okrasne letve. Na voljo so tudi skriti karoserijski deli, kot so na primer rezervoarji, različni mehanizmi, pragovi, nosilci za druge elemente.

Iz iste kategorije: