Avtomobilski nosilci za kolesa

Avtomobilski nosilci za preprosto in varno prevažanje koles

Kolesarjenje velja za enega od najbolj priljubljenih športov. Veliko vas je, ki ne kolesarite zgolj na kratke razdalje, temveč se s kolesom radi odpeljete tudi na daljše ture. Še več: kolo pogosto vzamete tudi s seboj na krajši izlet ali na počitnice. V tem primeru vam lahko izjemno dobro koristijo avtomobilski nosilci za kolesa.

Izbirate lahko med različnimi vrstami nosilcev za kolesa za avto. Med najbolj priljubljenimi pa so zagotovo strešni nosilci za avto. Omogoča torej preprosto in hitro nameščenje koles na streho vozila. To pa omogoča precej lažji dostop do prtljažnega prostora.

Spoznajte še druge vrste nosilcev za kolesa za avto

Avtomobilski nosilci za kolesa se torej delijo na več kategorij in vrst. Poleg strešnih nosilcev so poznani še nosilci koles za vlečno kljuko, nosilci koles za zadnja prtljažna vrata in nosilci koles za garažo.

Če s seboj na poti želite prevažati več koles in če potrebujete preprosto odstranjevanje ter nameščanje nosilcev, potem je najbolje, da se odločite za nakup nosilcev koles za vlečno kljuko. Takšen pripomoček namestite torej na vlečno kljuko avta in si na takšen način zagotovite varen in enostaven prevoz kolesa ali več koles hkrati.

Avtomobilski nosilci za kolesa
Avtomobilski nosilci za kolesa se lahko namestijo tudi na vlečno kljuko

Avtomobilski nosilci za kolesa za prtljažna vrata veljajo za precej priljubljeno pa tudi cenovno dovolj dostopno rešitev za prevažanje koles. Takšni nosilci za avto se pritrdijo na zadnja prtljažna vrata avta in zagotavljajo prevažanje enega ali več koles. Navadno so univerzalni in se zmorejo prilagoditi najrazličnejšim avtomobilskim modelom.

Nosilci koles za garažo pa so izvrstna izbira, če svoja kolesa želite varno shranjevati in organizirati v notranjem prostoru. Omogočajo obešanje kolesa na steno ali pa na strop garaže. To zagotavlja prostor za shranjevanje še za druge predmete. Na voljo so različni tipi nosilcev za garažo, ki se zmorejo prilagoditi različnim vrstam koles.

Koristen nasvet pri izbiri nosilca za kolo za avto

Čeprav so strešni nosilci za avto med najbolj priljubljenimi vrstami, ni nujno, da se boste odločili zanj. Pri izbiri nosilca za kolo je ključno upoštevati zlasti svoje potrebe, prav tako vrsto avta in koles, ki jih boste prevažali s seboj na poti.

Sodobno zasnovani strešni nosilci za avto

Dejstvo je, da vam strešni nosilci za avto lahko prinesejo veliko dodatnega prostora v avtu. Seveda se za takšen pripomoček verjetno ne boste odločili zgolj zaradi tega. Ker so nosilci lahko narejeni po meri, zaradi popolnega prileganja uporabnikom nudijo precej večjo varnost pri prevažanju predmetov oziroma tovora na strehi.

Avtomobilski nosilci za kolesa
Prikaz zapenjanja kolesa na avtomobilski nosilec za kolesa

Sodobno zasnovani nosilci za streho avta so aerodinamične oblike, kar vam omogoča vožnjo brez dodatnega neprijetnega bobnenja. Na voljo so tudi nosilci za osebna vozila s sanmi. So primerna izbira za tiste, ki imajo na strehi avta vzdolžne sani. Ko izbirate takšen pripomoček, bodite posebej pozorni na to, ali ima vaš avto zaprte ali odprte univerzalne strešne sani. Odprte sani na strehi avta se strehe namreč dotikajo zgolj na dveh točkah. Med njimi je razmak med streho. V nasprotnem primeru se nosilec po celotni dolžini dotika strehe, vmes pa posledično ni razmaka.

Nosilci za streho avta za odprte in zaprte sani

Na voljo so torej strešni nosilci za odprte in zaprte strešne sani. Nosilci za odprte sani se uvrščajo med poluniverzalni program, ker so čeljusti in velikosti še vedno prilagojene posameznim vozilom oziroma sanem. To omogoča popolno prileganje.

YouTube video
Strešni nosilci za kolesa Green Valley FAST RIDE

Strešni nosilci za zaprte strešne sani oziroma integrirane strešne sani predstavljajo sani, ki se po celotni dolžini dotikajo strehe. Roke letev na strehi so izdelane po meri vozila in tako nudijo 100 % in povsem zanesljivo prileganje. Namestiti jih je treba na za to predvidena mesta, ki jih prepiše proizvajalec vozila.

Aerodinamičnost strešnih avtomobilskih sani

Univerzalne strešne sani so izdelane aerodinamično. So torej lahko odlična izbira za vse tiste, ki redno uporabljate strešne nosilce. Odmik strešnega nosilca je od strehe precej majhen. To pa ne ustvarja dodatne višine, s tem tudi ne upora vetra.

Če želite na svojem avtu prevažati kar se da kakovostne univerzalne strešne sani, potem pri izbiri pazite tudi na proizvajalca. Lahko se na primer odločite za Nordrive.

Visoka nosilnost strešnih sani

Ker so prtljažne prečke strešnih nosilcev narejene iz zelo trde kovine oziroma iz aluminija, so dovoljene tudi večje obremenitve – tudi do 100 kilogramov. Pritrdilne roke so oblikovane tako, da lahko tvorijo dovolj trdno vez s streho avta.

Strešni nosilci zaradi omenjenega lahko tudi pri večjih obremenitvah ostajajo na svojem mestu. S tem preprečujejo morebitne poškodbe predmetov in strehe vašega prevoznega sredstva.

Iz iste kategorije: