Gumi tepihi za vsak avtomobil

Tudi vi radi skrbite, da je vaš avtomobil lepega videza in dobro ohranjen? Za to je potrebno redno vzdrževanje, ki zahteva tudi čiščenje, da bo tega čim manj, pa si lahko pomagamo na kar nekaj načinov.gumi-tepih

Skrb za zunanjost avtomobila

Avtomobil je potrebno redno prati, pri čemer se običajno priporoča ročno pranje, ki lak poškoduje precej manj kot strojno, pa čeprav so se materiali v avtomatskih avtopralnicah tudi že izboljšali in so čistilne metle nekoliko bolj prijazne do laka. Pogostejše pranje je potrebno zlasti v zimskem času, ko se ceste obdelujejo z natrijevim kloridom oziroma posipajo s soljo. Kljub temu, da je pločevina sodobnih avtomobilov pocinkana in so barve ter laki visoke kakovosti, lahko to pripelje do težav, te pa se ne pojavljajo zgolj na sami karoseriji, temveč tudi na podvozju – nekateri se zato pred zimo odločijo tudi za zaščito podvozja s premazom.

gumi-preproge-za-avto
Poleg rednega pranja je potrebno avtomobil tudi večkrat zloščiti oziroma »spolirati«, saj mu tako povrnemo lesk in predvsem poskrbimo, da izginejo drobne praske v laku, ki jih vsak skrben lastnik hitro opazi. Najbolje se je odločiti za profesionalno loščenje, kjer se uporabljajo najboljši polirni stroji in materiali.

Notranjost avtomobila

V notranjosti avtomobila je potrebno tako čiščenje sedežev in oblazinjenja kot tudi tal ter vseh plastičnih delov. Če tla vašega avtomobila prekrivajo gumi tepihi, bo vsaj s tlemi precej manj težav, saj boste lahko umazanijo in smeti kar stresli iz avtomobila. Plastične dele je najbolje čistiti z vlažno krpo in primernimi specialnimi čistili, ki ne bodo povzročala razbarvanja – mnogo gospodinjskih čistil, ki so namenjena drugim namenom, je namreč premočnih. Sedeže pa seveda redno posesamo in enkrat ali dvakrat letno poskrbimo tudi za globinsko ali kemično čiščenje – odvisno od tega, kakšna je uporaba avtomobila in kako zelo je to potrebno.

YouTube video

Gumi tepihi rešijo marsikatero težavo

namestite v vaš avto gumi tepihe (twitter) zgolj pozimi, da se na njih zadrži mokrota snega, dežja in blata? Vsekakor vam priporočamo, da jih imate nameščene ves čas, kajti tudi poleti se sicer tla avtomobila umažejo z marsičem, kar je težko očistiti. Pesek, iglice borovcev, smola, ki jo prinesemo na čevljih, kakšna žvečilka, zmečkana žuželka, kapljica sladoleda ali polita pijača … Vse to so težave, s katerimi se nam ni treba ubadati, če avtomobilska tla ščitijo gumi tepihi. In te lahko namestite prav v vsak avtomobil, čeprav jih v originalu oziroma ob nakupu v njem ni bilo – gumi tepihe lahko najdete za vsako znamko in vsak model avtomobila, tako kot denimo verige za sneg.

YouTube video

Cerade za avto. Maksimalna zaščita pred točo, soncem, vlago, popolna zunanja in notranja zaščita v manj kot minuti. Ščiti vaše vozilo pred prahom in umazanijo. Preberite več …

Iz iste kategorije: