Z avtom na smučanje

Se opravljate na smučanje? Potem ste gotovo že poskrbeli za dobro smučarsko opremo, topla oblačila in smučarske karte. A poleg vsega naštetega ne smete pozabiti tudi na avto opremo, ki vam lahko na poti do smučišča pride še kako prav. To so tako verige za avto kot nosilci za smuči pa tudi kakšna zložljiva lopata in deka, ki ju je pozimi vedno dobro imeti v avtu. Tako bo vožnja prijetna ne glede na okoliščine, stanje vozišča ali vreme, na smučišče in iz njega pa se boste tako pripeljali bolj mirno.

Nosilci za smuči

Če se odpravljate na smučanje, zelo praktično dodatno opremo za avto predstavljajo nosilci za smuči. Nanje lahko namreč montirate več parov smuči ter tako poskrbite za več prostora v avtu. Nosilci za smuči se namreč namestijo na streho avtomobila, kjer ne ovirajo potnikov niti vožnje. Sodobni materiali omogočajo, da so nosilci za smuči izredno trpežni in prenesejo tako zelo nizke temperature kot vlago. Poleg tega pa ostanejo trdno na svojem mestu tudi pri višjih hitrostih, so enostavni za montažo, vanje pa se tudi smuči zelo preprosto vpne. Nosilci za smuči so vsekakor tista avto oprema, ki na avtu ne sme manjkati prav pri nobenem navdušenem smučarju.

Verige za avto

Ena od tistih stvari, ki nam lahko pride prav, ko se odpravimo na smučanje, so tudi verige za avto. Z njimi je namreč mogoče nadaljevati vožnjo tudi v slabših vremenskih razmerah. Brez njih pozimi ni pametno oditi v višje ležeče predele, pa če imate še tako dobre zimske gume. Nikoli namreč ne veste, kje vas bo ujela snežna nevihta in kako hitro po njej bo splužena in očiščena tudi cesta. Prav zato se s snežnimi verigami v avtu na smučanje pelje veliko bolj mirno.

Zložljiva lopata

YouTube video

Preprost, a pomemben pripomoček v zimskih dneh, je zložljiva lopata, ki jo je pametno imeti v prtljažniku. Prav nam pride, ko se naš avto na parkirišču znajde pod debelo odejo snega, še bolj pa takrat, ko je cestišče ali parkirišče tako zasneženo, da se gume začno vrteti v prazno. Takrat je zložljiva lopata nujna in nam lahko pomaga rešiti situacijo.

Topla deka je nujna zimska oprema

Poleg vsega naštetega pa je v avtu pozimi pametno imeti tudi toplo deko, v katero se lahko zavijamo, če nastopi mraz. Lahko pride do okvare avtomobila, zastoja ali nesreče in takrat lahko preprosta deka postane zelo dragocena. V avtu naj ne bo le takrat, ko se odpravljate na smučanje, ampak tudi sicer. Ne zasede namreč veliko prostora, a vam lahko pride zelo prav.

Če pa je vaš avto premajhen za vso opremo, ki jo potrebujete za vaš smučarski oddih, lahko koristite tudi priročna storitev izposoja avtomobila.

Nosilec za kolo zagotavlja izjemno stabilnost koles med vožnjo. Kolo lahko preprosto postavite in pritrdite na okvir in pladenj nosilca. Preberi več …

Iz iste kategorije: