Strešni nosilci omogočajo tudi zmanjševanje stroškov v podjetju

Strešni nosilci so priljubljeni tako na osebnih avtomobilih kot tudi na drugih vrstah vozil. Na osebnem vozilu nam na primer omogočajo, da se lahko nanj pritrdi primeren strešni kovček. Prav tako z njihovo pomočjo na strehi lahko prevažamo kolesa, smuči ter podobno.

Nosilci na strehi vozila so izjemno dobrodošli tudi za službene namene oziroma ko prevažamo tovore, za dostavo, prevoz orodja in težjega in večjega materiala. Kakovostni strešni nosilci nam v takšnih situacijah še toliko bolj olajšajo naše delo.

Nepogrešljivi pripomočki za obrne dejavnosti

Skorajda ga ni obrtnika oziroma mojstra, ki pri svojem delu ne bi potreboval kakovostnega tovornega ali pa vsaj poltovornega vozila. Na samo lokacijo izvajanja del je treba namreč zelo pogosto pripeljati večje število delavcev, obenem pa še ves material ter potrebna orodja.

Seveda vsega omenjenega še zdaleč ne zmoremo prevažati kar v klasičnih osebnih avtomobilih. Če moramo v avto nekako dati samo lestev, se pogosto že znajdemo v težavah. Dejstvo je, da tako veliki pripomočki ter orodja ne morejo iti v prtljažnik vozila. Po eni strani bi sicer lahko najeli kombi, po drugi strani pa so lahko odlična rešitev ravno strešni nosilci za vozila.

Strešni nosilci so vrsta dodatne opreme, ki se lahko pritrdi na streho avtomobila. Na njih lahko namestite predmete kot so prtljaga, kolesa ali kajaki.

Dobra izbira so tipski strešni nosilci za vozila

Navadno so strešni nosilci za avtomobile in druga vozila kar tipski, kar je odlična izbira. To pomeni, da so bili izdelani za specifična vozila – glede na znamko ter model. Še posebej dobro se obnesejo takšni, ki so narejeni iz trpežnega aluminija. Veljajo za izjemno lahke, a imajo obenem zelo visoko nosilnost.

Večina mojstrov z avta strešnih nosilcev ne jemlje pogosto. Če pa jih, je najpametneje, če sta demontaža in montaža kar se da hitri ter preprosti. Dobrodošlo je tudi to, da so nosilci za streho avtomobila oblečeni v posebno gumo. Slednje namreč omogoča, da se tovor nikakor ne more premakniti. Za piko na i naj bodo opremljeni še s protivlomno ključavnico.

Na strehi vozila s pomočjo nosilcev lahko prevažate marsikaj

Ko so na strehi katerega koli vozila primerno nameščeni nosilci, lahko na njej prevažate marsikaj, denimo cevi, plošče, lestev. Pri tem je vsekakor ključno, da tovor primerno in povsem varno naložite na svoje mesto. Upoštevati je treba tudi dimenzije tovora in njegovo maso.

Dimenzije in masa tovora so omejene glede na zakon, ki se ga v nobenem primeru ne sme prekoračiti. V nasprotnem primeru ste seveda kaznovani, obenem pa ne poskrbite za potrebno varnost v prometu.

Strešni nosilci so lahko zelo uporabni, če morate prevažati velike ali nerodne predmete, ki jih ne morete spraviti v avto.

Avtomobilski strešni kovčki

Ko se pripravljamo na počitnikovanje, nam v avtu pogosto zmanjka prostora za vso potrebno prtljago. Odlično rešitev seveda predstavljajo avtomobilski strešni kovčki. Takšen dodatek za vozilo seveda lahko tudi najamemo. Slednje je predvsem bolj smiselno, če se na daljše dopustovanje odpravljamo samo enkrat ali največ dvakrat v letu.

Zavedati pa se moramo, da prav vsi strešni kovčki za avtomobile niso dovolj varni. V zadnjem času se je število ponudnikov za izposojo tovrstnih sistemov povečalo, zato je še toliko bolj potrebno biti previden pri sami izbiri.

Pri izbiri strešnega kovčka je velikost eden najpomembnejših dejavnikov. Konec koncev se morate prepričati, da je vaš kovček dovolj velik, da vanj spravite vso opremo, ki jo potrebujete na potovanjih.

Najbolj praktičen in udoben način za prevoz prtljage

Kako varen je izbrani avto strešni kovček, nam razkrivajo testi tovrstnih izdelkov. Ti kažejo tudi na to, da so na sploh kovčki za streho avtomobila med najbolj praktičnimi pa tudi udobnimi načini za prevažanje prtljage.

Dober nasvet za najemnika strešnega kovčka pa je, denimo ta, da z najemom ne odlaša do zadnjega trenutka. Ponudba namreč ni neomejena. V takšni situaciji se je vedno pametno pozanimati tudi to, kakšna je pravzaprav odgovornost najemnika v primeru kraje kovčka. Ker je vrednost takšnega kovčka navadno prenizka, večina niti ne zahteva dodatnih zavarovanj.

Obojestransko odpiranje strešnega kovčka za vozila

Ne glede na to, ali se bomo odločili za najem ali kar za nakup avto strešnega kovčka, se je treba držati nekaterih pravil. Kovček mora nujno vsebovati podpis priznanega proizvajalca oziroma blagovne znamke. To je namreč pogosto zagotovilo za kakovost.

YouTube video

Cenejši strešni kovčki za vozila so pogosto znani po tem, da omogočajo precej manjšo varnost. S kakovostjo izdelka torej lahko preprečimo, da nam prtljaga ne pobegne iz kovčka. Kovček naj se odpira na obe strani, saj to precej olajša delo pri nalaganju pa tudi pri razlaganju tovora. Pred izbiro je treba preveriti še, ali ima strešni kovček ob strani ključavnico ter ali vključuje stabilne trakove za pritrjevanje prtljage. Za cenejše izdelke je značilno, da so narejeni iz poceni poliestra ali pa manj kakovostne plastike. Za bolj kakovostne pa, da so izdelani iz ABS plastike.

Iz iste kategorije: