Zakaj je nakup prevleke za avtomobil pametna naložba?

Cerade za avto predstavljajo pomemben del dodatne opreme za avto, saj ščitijo naše vozilo pred zunanjimi poškodbami, predvsem pred poškodbami, ki nastanejo kot posledica slabših vremenskih razmer. Neprijetne posledice poškodb na vozilu zajemajo predvsem draga popravila, ki jih sami ne moremo popraviti, zato moramo najeti profesionalnega serviserja. Prav zato je najbolje poskrbeti za preventivo in kupiti ustrezno pokrivalo, ki bo ščitilo naše vozilo.

Pri izbiri prevlek za naše vozilo se moramo orientirati tudi na podnebne razmere, ki prevladujejo na področju, kjer živimo. Če v našem kraju prevladuje deževno vreme, tedaj je dobro izbrati pokrivalo z izjemno odpornostjo na vodo. Če živimo ob morju, tedaj potrebujemo takšno pokrivalo, ki bo naš avtomobil zaščitilo pred slanim morjem. Slana voda namreč razžira barvo avtomobila in na dolgi rok škoduje tudi motorju. Če pa živimo v krajih, kjer je zelo veliko sonca, tedaj izberimo takšno prevleko za avtomobil, ki bo vozilu nudilo dodatno zaščito pred močnimi UV žarki.  

Zakaj kupiti zaščitno avtomobilsko pokrivalo?

Dodatna oprema za avto, prodajalca Withcar, bo učinkovito zaščitila našo naložbo in pripomogla k temu, da bomo svoj avtomobil obdržali v čim boljšem stanju. Ob nakupu najprimernejšega pokrivala za naš avtomobil bomo opazili naslednje prednosti:

  • Preprečitev udrtin, poškodb in prask
  • Zaščita pred naravnimi nevarnostmi
  • Izvrstno sredstvo proti kraji
  • Ustrezna zaščita barve na avtomobilu

Ustrezno pokrivalo za avtomobil preprečuje nastanek poškodb

Velikokrat niti ne vemo, kje iskati vzrok za novonastalo udrtino ali prasko na vozilu. Lahko se je udrtina pojavila, ko smo avtomobil pustili na parkirišču pred stavbo, kjer delamo in nato celih osem ur niti ne opazili, da je med delovnim časom padala toča. Z nakupom pokrivala proti toči bi se novonastali udrtini lahko enostavno izognili.

Na vozilih največ poškodb nastane prav v času, ko je avtomobil nekje parkiran. Tako na primer nastajajo praske in udrtine na nakupovalnih parkiriščih, ko nakupovalni vozički nehote oplazijo vozilo. Poškodbe nastajajo tudi pri odpiranju vrat sosednjega avtomobila. Pokrivala za avtomobil najverjetneje ne bomo namestili vsakič, ko se odpravimo v nakupovalni center, vendar je pa res, da ustrezna pregrinjala ščitijo avtomobil tudi pred takimi udarci.

Pregrinjala ščitijo avtomobil pred iztrebki, prahom in umazanijo

Kakovostna pregrinjala ščitijo avtomobil pred zunanjimi vplivi, kot so ptičji iztrebki, cvetni prah in umazanija. Za voznike je najbolj neprijetna izkušnja prav ta, ko na svojem avtomobilu zagledajo številne ptičje iztrebke. Ti niso le neprijetnega videza, vendar zaradi vsebnosti kislin in amonijaka tudi škodujejo barvi vozila. Ob uporabi cerade za avto, ponudnika Withcar, bodo ptičji iztrebki obtičali na površini tkanine, pri tem pa ne bodo poškodovali prevleke, saj je le-ta narejena iz posebnih materialov, ki se uspešno borijo s kislimi snovmi.

Senčna točka pod drevesom se morda na prvi pogled zdi popolna izbira za parkiranje avtomobila. A vendar je parkiranje avtomobila pod drevesi precej tvegana odločitev, saj nanj pada cvetni prah in listje iz dreves. Poleg tega pa so drevesne krošnje tudi dom številnih ptic. Ker je barva na vozilu debela le 0,006 centimetrov, pomeni, da tudi najmanjši zunanji vplivi, kot je cvetni prah, lahko na dolgi rok poškodujejo barvo vozila. Prah je namreč precej abraziven in sčasoma začne povzročati majhne praske. S prevleko se takšnim poškodbam na avtomobilu zagotovo izognemo, saj avtomobil ščiti pred prahom in umazanijo.

Avtomobilske prevleke kot izvrstno sredstvo proti kraji

Nakup dodatne opreme za avto je pomembna odločitev, saj prevleke za avtomobil odvračajo nepridiprave, da bi vozilo ukradli. Tatovi najpogosteje gredo mimo pokritih avtomobilov, saj bi za krajo potrebovali mnogo več časa, kot ga potrebujejo pri vozilih brez zaščitne prevleke. Če na avtomobilsko prevleko dodamo še ključavnico ali kabel proti kraji, ne bomo obvarovali samo zaščitnega pokrivala, temveč tudi vozilo.

Avtomobilske prevleke nudijo zaščito barve na vozilu

Občasna pomladna prha ne predstavlja resnične nevarnosti za naše vozilo. Vendar pa navidezno neškodljiv dež lahko najde svojo pot v drobne praske ali madeže na avtomobilu in začne korozijski proces. Vremenski pojav toče pa je še toliko bolj škodljiv, saj globoko  poškoduje barvo avtomobila in zaradi silnih udarcev avtomobilu prizadene številne udrtine, ki jih je kasneje težko popraviti. Učinkovite avto cerade proti toči lahko poiščemo v spletni trgovini z avtomobilsko opremo withcar.hr, kjer lahko izbiramo med štirimi različnimi velikostmi, vse od številke M do številke XXL.

YouTube video

Iz iste kategorije: