Zamenjava brisalcev na našem avtomobilu

Ali sploh potrebujemo nove brisalce?

Ko bomo kupovali nove brisalce za naše vozilo, bomo opazili, da imamo celo morje izbire. Izbirati bomo morali med različnimi modeli, velikostmi, sistemi nameščanja in proizvajalci. To je lahko dokaj težko, posebej, če ne poznamo osnovnih razlik med njimi. 

Načeloma je potrebna zamenjava brisalcev za avto vsake 6 mesecev. Odvisno je od tega, kako dobro delujejo, ko se vozimo po cesti. Sami jih lahko pregledamo, da vidimo, če ustrezajo nadaljnji uporabi. Dobro je, če preverimo brisalce za avto, tako da:

  • S prsti povlečemo po površini gume ter smo pri tem pazljivi na poškodbe in nepravilne oblike
  • Smo pozorni, če med delovanjem brisalcev naš pogled postaja slabši, namesto da se izboljšuje
  • Poslušamo, če brisalci za avto med delovanjem povzročajo čudne zvoke

Brisalci Bosch so uporabni v vseh vremenskih razmerah

Vremenske razmere so zelo pomemben dejavnik, ko razmišljamo o zamenjavi brisalcev. Če se znajdemo v deževni sezoni, potem bomo potrebovali bolj kvalitetno izvedbo. Tukaj imamo predvsem v mislih materiale izdelave ter njihovo vzdržljivost.

Brisalci Bosch so znani po izredni trpežnosti, ki jim omogoča, da ohranjajo svojo zanesljivost v vseh vremenskih pogojih. Zaradi naprednih materialov in tehnologij, imajo tudi do 40% večjo vzdržljivost od drugih proizvajalcev.

Mehanizem nameščanja je pomemben

Pazljivi moramo biti tudi pri izbiri mehanizma, ki se razlikujejo od proizvajalca do proizvajalca, kar se tiče pritrjevanja. Nekateri proizvajalci brisalcev za avto imajo vgrajene specifične mehanizme za pritrjevanje na vozilo, ki ustreza samo nekaterim znamkam ali vrstam vozil. 

YouTube video

Če nismo prepričani, lahko kupimo tako izvedbo, ki ima univerzalni pritrjevalni mehanizem. To bo zagotovilo največjo kompatibilnost pri nameščanju brisalcev na naše vozilo.

Iz iste kategorije: